Lien de connexion / Link : https://ijclab.zoom.us/j/96704133939?pwd=VBgQVczbdXBGAiv1PM5bWJF6YvWTbG.1
Merci de laisser fermés camera et micro de votre ordinateur pendant la soutenance.
Please keep your camera and microphone switched off throughout the defense.
"Quelques sondes du problème de la saveur à l'aide de théories effectives"
Résumé :
Dans cette thèse, nous étudions la possibilité de sonder des degrés de liberté lourds encore inconnus de la Nouvelle Physique par le biais de processus de basse énergie médiés par des courants neutres changeant la saveur. Nous les analysons dans le cadre des théories des champs effectives afin de tirer parti de la séparation des échelles d'énergie impliquées. Nous nous concentrons sur des processus du Modèle Standard qui ont déjà été observés et qui sont particulièrement sensibles aux effets de la Nouvelle Physique (
"Probes of the Flavor Problem through Effective Theories"
Abstract :
In this thesis, we study the possibility of probing yet unknown heavy New Physics (NP) degrees of freedom through Flavor-Changing Neutral-Current (FCNC) processes at low energies. We analyze them within the framework of Effective Field Theories (EFTs) to exploit the separation of the energy scales involved. We focus on Standard Model (SM) processes which have already been observed and which are particularly sensitive to NP effects (
Join Zoom Meeting :
https://ijclab.zoom.us/j/96704133939?pwd=VBgQVczbdXBGAiv1PM5bWJF6YvWTbG.1
Meeting ID: 967 0413 3939
Passcode: 108483
Membres du jury :
- Asmaa Abada: Pôle Théorie, Laboratoire de Physique des 2 Infinis Irène Joliot Curie (UMR 9012) CNRS/IN2P3, France
- Federico Mescia: Istituto Nazionale di Fisica Nucleare (INFN), Laboratori Nazionali di Frascati, Italy
- Diego Guadagnoli: LAPTh, Université Savoie Mont-Blanc et CNRS, France
- Francesco Polci: LPNHE, Sorbonne Université, Paris Diderot Sorbonne Paris Cité, CNRS/IN2P3, France
- Danny van Dyk: Institute for Particle Physics Phenomenology and Department of Physics, Durham University, UK