Pour vous authentifier, privilégiez eduGAIN / To authenticate, prefer eduGAIN

IMaging-PsychiAtry Challenge: predicting autism

Europe/Paris
July 6th: Institut Pasteur, 25-28 Rue du Dr Roux, 75015 Paris --- July, 7th: La Paillasse, 226 rue Saint-Denis, 75002 Paris

July 6th: Institut Pasteur, 25-28 Rue du Dr Roux, 75015 Paris --- July, 7th: La Paillasse, 226 rue Saint-Denis, 75002 Paris

Institut Pasteur 25-28 Rue du Dr Roux 75015 Paris La Paillasse 226 rue Saint-Denis 75002 Paris
Description

A data challenge on Autism Spectrum Disorder detection

What is this challenge?

Autism spectrum disorder (ASD) is a severe psychiatric disorder that affects 1 in 166 children.

There is evidence that ASD is reflected in individuals brain networks and anatomy. Yet, it remains unclear how systematic these effects are, and how large is their predictive remain unclear. The large cohort assembled here can bring some answers. Predicting autism from brain imaging will provide biomarkers and shed some light on the mechanisms of the pathology.

Collaborative coding session

July, 6th and 7th will be dedicated to collaboration. The solutions submitted during the event will be opened and participants will be invited to share their experience and come up with new submissions.

Award ceremony

This event will be closed by the award ceremony in which the prizes will be awarded to the best performers.

Prizes

The best performers will be awarded prizes at the end of the competitive period, based on the metrics used during the challenge: 1st - 3000 €, 2nd - 2000 €, 3rd - 1000 €, from 4th to 10th - 500 €.

References

Challenge website - RAMP starting-kit - RAMP studio platform

 

 

Registration
Participants
  • Alexandre Gramfort
  • Balázs Kégl
  • Gael Varoquaux
  • Ghiles REGUIG
  • Guillaume Lemaitre
  • Laurent Bonnasse-Gahot
  • Lydia Yahia Cherif
  • Manuel Boissenin
  • Nicolas Guigui
  • romain valabregue
  • Slim Karkar
  • Sébastien Treguer
    • 09:00 10:00
      Welcome of participants & Coffee 1h
    • 10:00 10:10
      Welcoming speech 10m
      Speaker: Roberto Toro (Institut Pasteur)
    • 10:10 11:10
      Summary and discussions around the challenge 1h
    • 11:10 13:00
      First coding session 1h 50m
    • 13:00 14:00
      Lunch break 1h
    • 14:00 16:00
      Second coding session 2h
  • Saturday, 7 July
    • 09:30 10:00
      Welcome of participants & Coffee 30m
    • 10:00 11:30
      Coding session 1h 30m
    • 11:30 12:00
      Award ceremony 30m